פזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

03/10/2013 | 11:44 | מאת: נטליה

אני בת 33 נולדתי עם עין אחת קצת פוזלת.. עד גיל 13-14 הייתי במעקב אצל אופטומטריסט פעם בשבועיים מאז אני לא במעקבים .. מילדות הפזילה טופלה בקטע כזה שהיו מכסים לי כל פעם את העין כדי לנסות להבריא אותה.. השאלה שלי היא האם יש כזה דבר פזילה שעוברת מילדות? יש מצב שהיא עברה לי ולא תחזור עוד? האם אני עושה בסדר שאני לא במעקבים יותר ? ושאלה אחרונה חשובה לי מאוד זה .. ממה נגרם פזילה בעין? אשמח מאוד לתשובות תודה רבה

לנטליה שלום! ישנם מצבים של פזילה שקורים בשל כך שהעין לא רואה טוב. ע"י טיפולי סגירה של העין הטובה מחזקים את הראיה בעין ה"חלשה" והשיפור בראיה יכול לגרום לעין להתיישר. ישנם גם מצבים של פזילה קטנה מאוד (מיקרו-סטרביזמוס) שהפזילה כמעט ולא נראית אך יכולה לגרום לעין עצלה, כלומר עין שלא רואה טוב. גם במקרה כזה טיפולי סגירה של העין השניה משפרים את הראיה בעין הפוזלת. לפזילה גורמים רבים, אני בהחלט ממליצה על בדיקת עיניים אצל רופא עיניים המומחה לילדים ופזילה ע"מ להעריך את הבעייה שהיתה לך. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה