פזילה אצל ילד בן 4.5 החלה בפתאומיות לפני שנה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

26/09/2013 | 19:39 | מאת: דר

בן שהיה פג 1.700 גיל 4.8 לפני כמעט שנה החלה פזילה פתאומית ... 1. נפל על הראש חודש לפני כן - ללא תלונות 2. עבר מגוון טיפולי שיניים מס' טישטושים 3. כאמור נולד פג בשבוע 35 4. תכלית ביצוע MRI נבדק ע"י מס' מומחים באורינטציה לצורך בניתוח . מאד מוטרדים עד כמה הניתוח הוא תיקון קוסמטי בלבד מאד אודה התי ל 4 הסעיפים מי מהם ראוי לתשומת לב יתרה ?!

לדר שלום! בשאלתך לא ציינת את סוג הפזילה (החוצה או פנימה).כמו כן אין את פרטי בדיקת העיניים, הרפרקציה תנועות העיניים והממצאים בקרקעיות העיניים. כשיש פזילה החוצה יש לבצע הדמיה לשלול בעיות נלוות נוספות.חשיבות ניתוח לתיקון פזילה, אינה רק תיקון קוסמטי שאף הוא חשוב ביותר, אלא גם השפעה על ראיה דו-עינית, וראיית תלת מימד. לגבי הפגות, שבוע 35 להריון זה שלב מתקדם מאוד בהריון וע"כ במקרה זה ההשפעה אינה משמעותית. לסיכום, המלצתי היא לפנות לרופא עיניים מומחה לילדים ופזילה להבדיקה והערכה מקיפים ולפיכך ההמלצות. כל טוב! ד"ר רונית יגב

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה