פזילה אצל תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

17/09/2013 | 09:29 | מאת: lital

שלום רב, הבת שלי בת חצי שנה אובחנה בפזילה מסוג איזוטרופיה והומלץ לנו לשים לה משקפיים (לא תמיד פוזלת וכל פעם עם עין אחרת). הרופאה הסבירה לי שהפזילה נובעת ממאמץ יתר של השריר של העין על מנת להגיע לפוקוס. שמתי לב שהפזילה התחילה בגיל 4 חודשים (לפני לא הייתה פזילה) כשחזרתי לעבודה והיא נשארה עם מטפלת, יחד עם הפרעות שינה והתנהגות היפראקטיבים יחסית ,קצת מזכיר סימפטומים של טונוס שרירי גבוה (ביחס לתינוקות אחרים וביחס להתנהגותה בתקופה לפני). חשוב לציין כי עד גיל 4 חודשים היא ישנה 12 שעות רצוף בלילה והיתה מאוד רגועה. ולשאלתי: האם יכול להיות שיש קשר בין חוסר השינה/המתח/טונוס שרירי לפזילה?? אם נפתור לה את בעיית השינה יכול להיות שהפזילה תיעלם?? בתודה רבה מראש על העזרה, אמא מודאגת

לליטל שלום! פזילה אקומודטיבית, דהיינו פזילה המתוקנת ע"י משקפיים, יכולה להתבטא לראשונה בעקבות סטרס, מחלה וכו'; הורדת הסטרס לא פותרת את הבעייה ויש לתת את המשקפיים ע"מ לטפל בפזילה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה