אקזוטרופיה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

03/11/2016 | 20:14 | מאת: יואב

מצאו אצלי אקזוטרופיה, הרופאה אמרה לחכות 3 חודשים כדי להעריך יותר נכון את הפזילה לפני ניתוח. בינתיים אני סובל, אחרי קריאה העיניים כואבות, שורפות.. האם זה אימפרטיבי לחכות 3 חודשים? האם יש משהו שניתן לעשות בינתיים? טיפות ? אחר?

שלום יואב! בשאלתך חסרים פרטים רבים, כמו גילך, משך הפזילה, מידת הופעתה (בפזילה אינטרמיטנטית) משקפיך וכו'. בעיקרון אין החמרה מעצם דחיית הניתוח. לעיתים, מתן תיקון מתאים במשקפיים במקרים של קוצר ראייה, יכול לתקן נטייה לאקזוטרופיה. אתה מתלונן על כאבים ושריפה בעיניים ויתכן ויש מרכיב של יובש ו/או אלרגיה בנוסף. כל הנ"ל יכולים להתברר במהלך בדיקת עיניים מקיפה. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה