ניתוח פזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

06/10/2016 | 22:22 | מאת: איה

שלום. ביתי בת כמעט 4 עברה לפני שבוע ניתוח תיקון פזילה. הפזילה התגלתה בגיל 3 עין אחת פוזלת פנימה . לאחר שנה של ניסיון תיקון ים משקפיים ו4 שעות כיסוי עין עם רטייה (יש גם עין עצלה) הוחלט על ניתוח. הרופא ניתח בשתי העיניים. העין הפוזלת עכשיו נראה שמעט בורחת לה החוצה במיוחד שמסתכלת רחוק אבל לא רק. היא גם מאוד אדומה ומחלימה לאט מהשנייה. היום נבדקה והרופא הנחה להוריד את מספר המשקפיים מ3.75 ל2.75 אמר שהפלוסים במשקפיים שלפני הניתוח גורמים לבריחה הזו. ושנצטרך להמתין עוד כדי לדעת אם נדרש ניתוח נוסף. אני מודאגת שמא ניתוח נוסף עלול לעזות עוד יותר בעיות. מה עושים? והאם הבריחה הזו יכולה להשתפר לבד? תודה

שלום רב! אכן, הורדה של המספר במשקפיים יכול לעודד את העיניים להתקרב, ובמקרה הצורך ניתן להוריד את המספר עוד יותר. יש לוודא שחדות הראיה בעין שבורחת היא טובה ולשקול טיפולי סגירה של העין השניה. וההחלטה על המשך הטיפול צריכה להיות ע"פ ממצאי הבדיקות בהמשך. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה