עין עצלה לבת 4 טיפול

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

05/10/2016 | 15:51 | מאת: גלית

שלום רב;בתי כבת ה-4 אובחנה עם קטרקט בעין (לא ידוע אם מולד) נותחה בגיל 3 וחודשיים ומזה כ-9 חודשיים בדבקות ובאדיקות מדי יום 6 שעות עם רטייה על העין "הבריאה". אחרי הניתוח בביקורת הראשונה הראיה השתפרה בעוד שורה אולם בביקורת האחרונה לא חל כל שיפור. למותר לציין את עגמת הנפש של הילדה בשעות הארוכות הללו מדי יום .... האם יש סיכוי שהראיה בגילאים אלו לא תשתפר? האם ישנה דרך נוספת לאימון העין בגיל זה? לאיזו תקופה מטפלים עם רטייה? תודה מראש

שלום גלית! ההצלחה מבחינת חדות הראייה לאחר ניתוח קטרקט ובוודאי אם הוא מולד, תלויה בנחישות והתמדה. כדאי לנצל את ימי החופש המרובים ולהאריך את זמן טיפולי הסגירה למקסימום. ישנם טיפולים נוספים כגון טשטוש העין הטובה, אך זה מאוד מקשה כי לא רואים טוב לאורך כל היום. ככל שהגיל קטן יותר, ההצלחה ביחס לזמן הסגירה מהירה יותר;ניתן לטפל עד גיל כ-15 ש' וההצלחה העיקרית היא עד גיל כ-10 ש'. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

14/10/2016 | 10:47 | מאת: גלית

רונית שלום שכתבת לתת זמן מקסימלי בחופשות מהו הזמן המקסימלי היומי המומלץ כדי לא לפגוע בעין הבריאה?תודה על תשובתך

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה