ניתוח לתיקון פזילה לתינוק

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

10/08/2016 | 10:30 | מאת: קרן

בני בן 7 חודשים אובחן עם פזילה מולדת ומיועד לניתוח. נוטה כרגע להשתמש יותר בעין ימין ולכן בינתיים סוגרים את עין ימין עם רטיה לשעה ורבע ביום. נבדק פעמיים עם הרחבת אישונים, אין לו מספר. קיבלנו שתי חוות דעת שונות, האחת שצריך לחכות עד שעין שמאל תסתדר, כך שיפזול פעם בימים ופעם בשמאל באותה תדירות, ורק אז לנתח. זה יכול לקחת כמה חודשים רופאה שניה אמרה שאפשר לנתח עכשיו בלי קשר למצב העין ואפשר להמשיך בסגירות אחרי הניתוח. אשמח לדעתך בנושא. כמו כן האם יש טעם לסגור את העין ליותר משעה ורבע? או שעלול לגרום נזק? אחת הרופאות אמרה שאפשר אפילו שעתיים... אודה לתשובתך

שלום קרן! בעיקרון, עדיף להגיע לחדות ראיה טובה לפני הניתוח, כלומר לבצע סגירות עד לקבלת פזילה מתחלפת לפני הניתוח. זאת משום שקל יותר להעריך אם העין עצלה כשיש פזילה. ניתן לסגור יותר שעות ביום, אך אז המעקב צריך להיות צמוד יותר וזאת משום שהעין שעוברת את הסגירות יכולה לפתח אמבליופיה כלומר להפוך לעין עצלה. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה