פזילה בעקבות הרכבת משקפיים

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

09/07/2016 | 10:38 | מאת: 123

שלום, לפני שנה וחצי התחלתי ללכת קבוע עם משקפיים כיוון שהמספר שלי כבר גדל (1 ו1 וחצי, עם צילינדר של -1 ו -1.75), לפני שבוע עשיתי בדיקת ראייה ואמרו לי שעלה לי המספר ב-1 בשתי העיניים. הזמנתי משקפיים חדשים וכעת שלבשתי אותן שמתי לב שהן גורמות לעין ימין אצלי לפזול פנימה וכשאני מורידה את המשקפיים העין חוזרת למרכז. האם הבעיה המשקפיים? האם כדאי להמשיך לשים את המשקפיים הישנים (שגורמות גם לעין לפזול אבל ממש טיפה לעומת החדשים)? ממה זה יכול לנבוע? והאם העין צריכה להתרגל למשקפיים או שזה מצב לא תקין? תודה מראש.

שלןם רב! ישנן מספר סיבות להופעת פזילה בעת הרכבת משקפיים ובכללן מספר שגוי ומירכוז לא נכון של העדשה. כמובן שזה לא מצב תקין. המלצתי לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לפזילה לבדוק את הסיבה לפזילה ואת התיקון האופטי המתאים. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה