התייעצות דחופה - הקלה על כאבי עיניים וקושי בקריאה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

21/04/2016 | 14:31 | מאת: צחי

שלום רב, אני בן 29, בריא, בדר"כ בתקופות של עומס במבחנים (קריאה מרובה) חווה מפעם לפעם כאבי עיניים וקושי לקרוא. חשוב לציין שנבדקתי, אובחנה אקזופוריה (לא משמעותית) והומלץ בעיקר על תרגילים ומנוחה. לציין גם כי בעת תקופות לימודים משתמשים בתכשיר אדרל (אמפטמין). כעת לאחר כשנה וחצי שלא סבלתי מהעיניים (מאחר שלא היו תקופות מבחנים) אני לומד לבחינת לשכה שתערך בעוד כעשרה ימים. לאחר תקופת לימודים די אינטנסיבית התחילו כאבי עיניים (וראש) ובעיקר - קושי לקרוא (קושי להתמקד, העיניים וגם כל האיזור שסובב את ארובת העינים מאוד "מתוח" (מבחינה "שרירית" יש מין מתח כזה) ולפעמים זה גם מגיע למצב של כאבי ראש שממוקדים באיזור המצחי, רקות וכו'. כמובן שניסיתי לנוח יותר במהלך היום אך עדיין קשה לי מאוד. גם שאני קם בבוקר (עוד לפני שלמדתי), אני קם עם ראיה "לא נינוחה" ועם אותה תחושה של סוג של "מתח" בתוך העין. מבחינה נפשית אני בסה"כ רגוע (אבל הגוף כנראה כן מתוח בגלל השעות המרובות, האדרל וכל זה) מהו הפתרון הקצר טווח לתקופה של עשרת הימים הקרובים שיאפשר לי ללמוד טוב יותר ויקל ככל הניתן על המצב? האם יש טיפול תרופתי (מוסקול או טיפות שישרו סוג של הרפית שרירים?) או משהו שיכול לסייע? (כמובן שאם כן אפנה לרופא עיניים לניפוק) כמובן שמנוחה ארוכה היא לא אופציה לנוכח המבחן הקרב. תודה רבה צחי

שלום רב! קוצר ראייה לא מתוקן יכול להגביר נטייה לפזילה החוצה, שיכולה להיות מתוקנת ע"י משקפיים. יתכן ויש לך קושי בהתכנסות העיניים לקרוב. הרחקת דף הקריאה והגברת תאורה יכולים לעזור בטווח הקצר. לעיתים מתן משקפי פלוס לקרוב ו/או פריזמות יכולים לעזור. המלצתי לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לאבחן מהי בעייתך במדויק ולפיכך הטיפול המומלץ כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה