פזילה+פטוזיס מה עושים?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

09/04/2016 | 19:27 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 32 יש לי פטוזיס קל בשמאל ורטרקציה בימין. כנראה הרטרקציה בימין נובעת מהפזילה בשמאל, הייתכן? אני מעוניין להרים פטוזיס אך זה לא נראה טוב בגלל הפזילה קצת בשמאל, לא סגור אם הפזילה היא פנימה למעלה או גם וגם כי היא קטנה. מה עושים במצב הזה? יש לי ראיה 6/6 אין לי כפילות ראייה. אפשרי לעשות תיקון פזילה ופטוזיס ביחד? האם פזילה באחת מנתחים את שתי העיניים? תודה.

יוסי שלום! יש קשר בין העצבוב של השרירים בין שתי העיניים ועל כן יתכן מצב של רטרקציה בעין נגדית לחולשה. אתה מתאר פזילה קטנה פנימה ולמעלה שיתכן שנובעת מפעילות יתר של שריר אלכסוני תחתון. המלצתי לך, להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה אשר יאבחן במדויק את סוג הפזילה ולפיכך ההמלצה לתיקון הניתוחי. בברכה, ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה