תופעה לאחר ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

20/12/2015 | 22:29 | מאת: נדב

שלום רב, לאחר ניתוח לייזר לתיקון הראייה (2 העיניים היו על מספר נמוך של 2 בערך, עין שמאל הייתה עם צילינדר) , נוצרה תופעה שכאשר יש "עצם" מסוים שמסתיר לשמאל, ועין ימין כן רואה את מה שקורה אחרי אותו "עצם" נוצר כפל ראייה כזה כאילו "המוח" מתבלבל בין מה שעין שמאל מציגה למה שעין ימין מציגה. זה קורה לדוגמה שאני מסתכל במראה של הרכב, אז יש חלק מסוים במראה שעין ימין רואה ויש חלק מסוים במראה שרק עין שמאל רואה, אז בחלק הזה נוצר לי כמו טשטוש ראייה מסוים. עשיתי בדיקה אצל רופא פזילה והוא אמר שיש לי פזילה מסוימת של 2 העיניים כלפי האף, הפזילה מזערית ואינה ניתנת לניתוח. האם התופעה שדיברתי עליה היא כתוצאה מהפזילה או משהו אחר? בנוסף עוד שאלה - יש לי שריר מתחת לעין ממש בעפעף התחתון שקופץ לי כבר תקופה של למעלה משנה שלמה, כמו כן זו תחושה מציקה ממש בפנים עין ימין צמוד לאף, רופאים בדקו ואומרים שאין כלום בתוך העין, רק אחר כך הבנתי שזה אותו עפעף/שריר שקופץ שם ומפריע בעצם לעין לכן התחושה היא בתוך העין, יש מה לעשות עם זה? תודה.

שלום נדב! כאשר התמונה שנופלת על עין אחת אינה נראית על ידי העין השניה, נטיה לפזילה (הקרויה פוריה) יכולה לבוא לידי ביטוי. כל עוד אין כפילות ראייה כששתי העיניים מסתכלות, הרי שאין בעייה. לגבי הקפיצות של העפעף, לרוב זה חולף מאליו. אך לעיתים רחוקות הדבר נובע מלחץ על העצב השביעי שאחראי על עצבוב העפעפיים. אם התלונה לא תחלוף בחודש הקרוב, כדאי לפנות שוב לרופא עיניים לבדיקה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה