פזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

05/11/2015 | 11:58 | מאת: אביבית

בילדותי עברתי טיפול על ידי תרגילים לפזילה, וזה עבר והיה בסדר. עכשיו בגיל 70, שוב התחלתי לפזול מדי פעם. האופטומטריס נתן לי משקפיים עם פלסמות למיקוד העיניים. בצד אחד 5 ובצד שני 2. אני משתמשת בזה רק בשביל לראות טלויזיה וזה ממקד לי את התמונה, אבל אני מרגישה שזה כאילו גרם לי פזילה יותר גדולה במשך היום. ממש העיניים עייפות והפזילה יותר חזקה מאז המשקפיים. האם המשקפיים עם הפלסמות באמת יכולים לגרום ליתר פזילה כי הן ממש מרגילות את העיניים להסתכל בצורה לא נכונה. שאלתי האם להמשיך להרכיב את המשקפיים ושאין קשר או להפסיק כי הן באמת גורמות ליותר פזילה? אשמח אם תוכלו לייעץ לי. תודה אביבית.

שלום אביבית! בשאלתך לא ציינת את כוון הפזילה פנימה או החוצה ואת המספר של משקפייך. אם כי ציינת את גודל הפריזמות שהוא 7 וסה"כ אינו גדול. בעקרון, הפריזמות אכן גורמות לעיניים להישאר בזוית הפזילה והן מסיטות את התמונה לכוון של הפזילה; כך שהעיניים לא נוטות להתיישר בגללן. עצתי לך, להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לבחון את הטיפול הנכון ביותר עבורך. בברכה, ד"ר יגב רונית

09/11/2015 | 09:01 | מאת: אביבית

שלום רב בהמשך לתשובתך בקשר לפזילה. הפזילה היא בעין שמאל פנימה, וזו העין עם החמש פריזמות והעין השניה עם 2. הייתי אצל רופאה מומחית לפזילה בקופת חולים רמז. היא אמרה נכון יש פזילה אבל אין מה לעשות. "תתרגלי". ממש תשובה של מומחית. שאלתי היא: אם אני הפסיק לחבוש את המשקפיים (המספר בהם הוא 3/4) האם הפזילה הנוספת שהתווספה בעקבות הפלסמה תחזור לאחור? ז"א שיהיה כמו קודם ולא יותר פזילה בעקבות הפלזמה, ומה אני יכולה לעשות כדי לראות לרחוק רק תמונה אחת ושהעין לא תתרגל לפזול יותר. את יכולה להציע לי לאיזה רופא ללכת בסביבות רחובות? הרבה תודה. אביבית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה