עין עצלה ימין

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

13/06/2015 | 00:56 | מאת: אושרית

ד"ר רונית שלום, לפני חודש לערך בוצעה בדיקת עניים בבית הספר ונאמר לי שיש לי עין עצלה. הלכתי לרופא עניים ואכן שנעשית לי בדיקה של קריאת מספרים בעין ימין קשה לי לזהות אותן. נאמר לי שיש לי קוצר ראיה בימין 1.50 . לא כלכך קיבלתי הסבר רצוי. האם ניתן לתקן/לטפל בעין עצלה בכדי להיפטר מעין העצלה ולראות טוב? או שחייב משקפיים לעין אחת,אם קיים. מימה זה בא!? אני מבינה שלא מדובר בבעיית ראיה רגילה שנדרש להרכיב משקפיים כמו הרבה שנדרשים בכדי לראות טוב. ד"ר אשמח להתייחסותך . תודה. אושי

שלום אושרית, הינך מציינת כי נמצא כי את צריכה משקפיים בשל קוצר ראייה בעין אחת, וכי יש לך עין עצלה. עין עצלה הינה מצב בו למרות מתן המשקפיים המתאימים לא רואים. בשאלתך לא ציינת את גילך שהוא גורם חשוב מבחינת הסיכוי לטיפול בעין עצלה.עלייך להיבדק ע"י רופא עיניים ולוודא האם אכן מדובר בעין עצלה ולא בקוצר ראייה רגיל בעין אחת ובהתאם לגילך יהיה הטיפול. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה