חילוקי דעות בין רופאים

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

29/03/2015 | 20:53 | מאת: פציינט

רקע כללי לאחר שנה שלמה של סיוט וסבל - לוקה בתסמונת DUANE מס' 1 שעין שמאל אינה זזה שמאלה, המצב הזה לעולם לא הפריע לי ולמעשה לעולם לא ידעתי על זה עד הצבא בבדיקה שגרתית. לאחר ניתוח לייזר להסרת המשקפי ראייה (מס' קטן 1.75), התפתחה פזילה של 2 העיניים כלפי פנים האף, דבר שגרם לתסמונת הדואן"להיות מורגשת" בצורה משמעותית. כל מבט שמאלה (עם הראש בלבד בלי להזיז עיניים) ונוצרת ראייה כפולה, יש כאבי ראש כל היום ממאמץ העיניים, איני מסוגל להתמקד ולקרוא למשך זמן ומעולם לא היו לי הפרעות למידה. בשנה האחרונה התופעות רק החמירו, הייתי אצל פרופ' פרטי ממש מוכר מתחום הפזילה, לפי בדיקה ראשונית המליץ על פריזמות +5 גם לימין וגם לשמאל כלפי חוץ, לאחר 8 חודשים הפריזמות קפצו ל+12 , הוא טוען שיש גורם כלשהו בעיניים שכנראה קשור לתסמונת הדואן שגורם לפזילה. ההמלצה לאחר הביקור השני הייתה לנתח. הרופא השני גם פרופ' מוכר מתחום הפזילה טען שאין לנתח, ואין להשתמש בפריזמות שמא המצב רק יחמיר, שלח אותי ל"תרגילי עיניים" שכלל לא עזרו. לאחר 2 התשובות המנוגדות לחלוטין, החלטנו ללכת לחוות דעת שלישית. רופא פזילה מנתח, טוען שאם הפריזמות מקלות - כן להשתמש, ולגבי ניתוח - הוא לא היה מנתח. 3 רופאים 3 תשובות שונות. השאלות שלי - 1. האם על פריזמות בסדר גודל שכתבתי מבצעים ניתוחים? 2. האם הניתוחים שונים פחות או יותר מרופא לרופא? (זה שהמליץ לנתח, טען שיש שיטה עם תפרים שאפשר אחר כך לשחק עם זה עד למידה מדויקת ורגישה יותר), וכתוצאה מהניתוחים המעט שונים, יש המלצות מנוגדות לנתח? 3. זה נכון שעלול להיות מצב שבו פריזמות יכולות לגרום למצב להחמיר? כתוצאה מכך שהן "מקלות" על השרירים והעין מתרגלת או משהו בסגנון? תודה רבה! מקווה להגיע להחלטה הנכונה!

שלום רב! אכן, לרופאים שונים יכולה להיות גישה שונה וכל גישה היא לגיטימית. הפזילה שלך היא אכן קטנה, אך מכיון שהיא מטרידה אותך, ניתן לנתחה עם תפרי התאמה. לגבי הפריזמות, הן מביאות את התמונה לאזור של העין הסוטה, ולמעשה מקטינות את הנטיה של העיניים להתיישר. ושוב, מכיון שהפזילה קטנה, אם הפריזמות כ"כ עוזרות לך ניתן להעזר בהן, אך לדעת שהשימוש בהן מקטין את הנטייה לישור העיניים ולקבע את המצב. כל טוב ! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה