הדרדרות במצב של עין עצלה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

12/03/2015 | 10:35 | מאת: מרב

אני בת 43 ובעלת עין עצלה. המצב הדרדר בשנה האחרונה עד למצב שכמעט ואינני רואה בה. לאחר בדיקה אצל רופא עיניים הוא ייעץ לי להגיע לבדיקת התאמה לשם ניתוח. אשמח לחוות דעתך.

שלום מרב! עין עצלה היא מצב שהמוח "למד" לא לראות, ואין ניתוח לתיקון עין עצלה. יתכן שיש לך בעייה אחרת, שאותה ניתן לנתח כגון פזילה. עצתי לך, היא להיבדק ע"י רופא עיניים ולקבל הסבר על בעייתך. כל טוב! ד"ר יגב רונית

14/03/2015 | 11:33 | מאת: מרב

תודה דר יוגב על התשובה. אשמח להבין איך עובדת השיטה שלכם לטיפול בעין עצלה. נציגת השירות לא יכלה לענות לי לעומק.

מרב שלום נוירוויזן הינה השיטה לטיפול בעין עצלה במבוגרים. זוהי שיטת אימון ממוחשבת המעוררת את תאי העצב האחראים על הראייה שלא התפתחו בילדות. היא בנויה על ידי גירויים ספציפים הנקראים Gabor patches ובנויים מאלגוריתם ספציפי המותאם למטופל. על ידי עוררות התאים הראיה הניגודית משתפרת (contrast sensitivity) חדות הראייה והראייה המרחבית. כל טוב ובהצלחה דר ליכטר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה