פזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

22/02/2015 | 09:08 | מאת: 0508392490

הבת שלי עשתה ניתוח פזילה בגיל חצי שנה - היה לה 60% פזילה ולאחר הניתוח ירד ל12% בבדיקה שלאחר הניתוח קיבלה משקפיים לתיקון הפזילה שנשארה במספרים 3.75+ בכל עין - היא לא מוכנה לשים את המשקפיים - הן לא שורדות על העיניים שלה יותר מ2 דק' - ניסיונות של חודשיים כבר 2 מכרות שלי שהבנות שלהן היו באותו מצב עשו ניתוח שני לתיקון - שתיקן את הפזילה רק שאמרו לי שהרופא לא ממהר לאשר ניתוח 2 קודם כל השאלה שלי היא למה לא ממהרים לאשר ניתוח 2? האם כדאי להתעקש על ניתוח נוסף אם יש איזשהו סיכוי לגאול אותה מעניין המשקפיים שמטריד אותה ומן הסתם גם אותנו... אודה לתשובתכן

שלום! בשאלתך לא ציינת את גילה של ביתך. על כל פנים כאשר יש ברפרקציה פלוסים כפי שיש לביתך, יש לתת משקפיים, אשר יכולים לתקן את הפזילה. אסור לנתח מרכיב זה של פזילה, אשר מתוקן ע"י משקפיים, זאת מכיון שאם מנתחים מרכיב של פזילה שהוא בר תיקון ע"י משקפיים, יכולים לקבל פזילה החוצה בהמשך. ניתן להגדיל את התלות של ילד במשקפיים, ובכך לגרום לו לא להסירם, ע"י זילוף טיפות אטרופין הגורמות לטשטוש ניכר כאשר מסירים את המשקפיים. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

22/02/2015 | 11:03 | מאת: 0508392490

הילדה עוד שבועיים בת שנה הניתוח נעשה לפני חצי שנה השאלה אם למרות המספר שיש אם עושים ניתוח נוסף אולי יתקן קצת? הפזילה מאוד נראית לעין גם עם משקפיים

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה