פזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

03/01/2015 | 07:48 | מאת: צביקה

שלום שמי צביקה אני בן 22 אני סובל מהפרעות של פזילה לעיתים קרובות, בנוסף גיליתי שזה קורה בעיקר כשאני ממש עייף. אני משתמש בעדשות מגע ביומיום עוד מגיל 14 ורק לאחרונה התחיל לי ראייה כפולה, זאת אומרת אני חייב להתאמץ עם העיינים ( לסגור אותן קצת) כדי שאוכל לראות טוב, ואם לא אעשה זאת אראה כפול ומי שיסתכל עלי אראה שאני פוזל. הפזילה מתרחש בעיקר עם העדשות מגע ולראייה לרחוק. מה עלי לעשות האם יש פתרון למבוכה הנ"ל? תודה!

שלום צביקה! בשאלתך לא ציינת את כוון הפזילה, כלפי חוץ או כלפי פנים. בכל אופן, פזילה כלפי חוץ, יכולה להיות מתוקנת ע"י משקפי מינוס, ופזילה כלפי פנים יכולה להיות מתוקנת ע"י משקפי פלוס. יתכן, שאתה בתת תיקון עם עדשות המגע וע"כ הנטיה לפזילה. המלצתי לך לבדוק את התאמת עדשות המגע, ובאם הבעיה לא תתוקן, להבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

04/01/2015 | 19:23 | מאת: צביקה

אני במספר מינוס. תודה על התייחסותך

צביקה שלום! כדאי לבדוק את התאמת עדשות המגע. כי תת תיקון בעדשות מינוס יכול להגדיל את הנטייה לפזילה החוצה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה