עין עצלה לאחר ניתוח לייזר לתיקון הראייה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

17/12/2014 | 11:58 | מאת: רונן רוזן

שלום, עשיתי בחמישי האחרון 11.12.14 ניתוח לייזר כרגע אני רואה טוב בעין שמאל ופחות טוב בעין ימין. בעברי עשיתי שלושה ניתוחי פזילה בשתי העניים שהאחרון היה בעין שמאל. עין שמאל תמיד הייתה העין הפחות חזקה שלי ועין ימין הייתה הדומיננטית. עקב הניתוח המצב התהפך ומספר ימים לאחר הניתוח עין שמאל התחילה לפזול לכיוון האף. עקב זה שנולדתי עם פזילה אין לי ראייה דו עינית, אך ביום שהתחילה הפזילה בעין שמאל כאשר נהגתי הייתה לי ראייה כפולה ומאז אני לא נוהג. האם זה מצב מוכר לאחר הניתוח? האם יש סכנה שהפזילה תשאר? האם צריך לעשות תרגילים בכדי לסדר זאת? במידה והפזילה תשאר האם האחריות של הניתוח לייזר כוללת תיקון גם פזילה?

שלום רונן! בעייתך הינה הופעת פזילה לאחר ניתוח לייזר (ולא הופעת עין עצלה אשריכולה להתפתח בילדות בלבד). אני משערת שהיה לך רוחק ראיה שבו המשקפיים תיקנו נטיה לפזילה פנימה; שכן, משקפי פלוס יכולים לתקן פזילה פנימה, ,ועל כן, תיקון הצורך במשקפיים, הסיר את התיקון לפזילה. המלצתי לך, היא להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לבחון את אפשרויות הטיפול בפזילה. כל טוב! ד" יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה