בעיית ראיה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

08/12/2014 | 07:26 | מאת: חיים

שלום. בני בן 6 החל לפני כשבועיים להתקרב מאוד לטלויזיה. בבדיקת אופטומטריסטית, old refraction בשתי העניים 6/ בsubjective התקבל FA SPH VA עין ימין 7.5- 00.50+ 10+ עין שמאל 7.5+ plano ש 7.5 בפועל, כשכיסינו את עין ימין הוא ראה תקין, כשכיסינו את עין שמאל, הוא בעצם לא הצליח לזהות חפצים גדולים וקטנים בסביבתו. בבדיקה של רופאת עיניים לילדים האבחנה עולה חשד ל - micristrabismus. כמה שאלות לי. ראשית מה פירוש המושג (האם זה שונה מעין עצלה)? מה הפרוגנוזה? והאם יתכן חשד לדברים נוספים? כמו כן, לאורך השנים ערכנו לו מידי פעם בדיקת ראיה ונמצא תקין. כיצד תיתכן הידרדרות עד כדי כך פתאום? תודה רבה

חיים שלום! לא ברור לי מה היתה הרפרקציה -המספר של המשקפיים, ממה שכתבת. אם בעין ימין יש +10.00 ובשמאל PLANO (כלומר אפס), זה יכול לגרום להתפתחות של עין ימין עצלה, גם ללא נוכחות פזילה. מיקרוסטרביסמוס, זו פזילה קטנה מאוד, שיכולה לגרום להתפתחות עין עצלה. על כל פנים, כפי שציינתי, באם יש הבדל ברפרקציה בכל עין, זו סיבה מספקת להתפתחות עין עצלה, ויש לטפל בכך בדחיפות ובנחישות, וזאת ע"י מתן המשקפיים וטיפולי סגירות של העין הטובה. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה