תיקון פזילה במבוגרים - לא ע"י ניתוח

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

08/09/2014 | 09:31 | מאת: ליאור

שלום ד"ר, אני בן 30. הייתה פזילה מולדת החוצה בעין שמאל, תוקנה חלקית בגיל שנה וניתוח נוסף בגיל 30. יש עדיין פזילה (מזערית). אין ראיה דו-עינית. על פי אילו פרמטרים מחליטים אם ניתן לתקן פזילה שלא ע"י ניתוח? (משקפיים, תרגילים) האם יש אפשרות בגילי לתקן את "שארית" הפזילה שלא ע"י ניתוח?

ליאור שלום! בעקרון משקפי מינוס (בקיצרי ראיה) יכולים לתקן פזילה החוצה. פתרון נוסף שאינו ניתוחי הוא משקפיים עם פריזמות. אך, באם הפזילה אכן כפי שציינת מזערית, הרי שלא בהכרח צריך לתקנה. המלצתי לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לבדוק מהו הטיפול המועדף במקרה שלך והאם נדרש. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה