תופעות בעיניים

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

02/08/2014 | 21:39 | מאת: שאלה

שלום רב, אני בן 22 עם תסמונת דואן בעין שמאל, מס' 1 (שעין שמאל לא זזה שמאלה), ראוי לציין שנולדתי עם זה ורוב החיים אפילו לא ידעתי שזה קיים, זה מעולם לא הפריע לי. לפני כשנה עברתי ניתוח לייזר בעיניים של הסרת משקפיים בלייזר. התחילו לי תופעות מאוד מציקות בעיניים שרק הלכו והחמירו. הלכתי לבדיקות אצל רופאי עיניים, פזילה, נוירולוגים ונוירופטולמולוג ופשוט כולם טוענים שהעיניים תקינות, אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות כי זה פוגע בי לאורך כל היום, ובמיוחד במצבים של ריכוז, למידה, קריאה. התופעות: 1. תחושה מציקה כלפי פנים בעין ימין (ליד האף). 2. כפל ראייה במבט שמאלה (בלי קשר לדווין, גם כאשר אני מזיז את הראש) 3.כאבי ראש/מיגרנות 4. כפל ראייה לפעמים גם במבט ישר, בקריאה לפעמים, הרבה תלוי בעייפות. כל הרופאים טענו שזה בגלל הדווין, כי אני הזכרתי אותו כל הזמן, אך האם ייתכן שפיתחתי פזילה סמויה בעין ימין? או סוג של פזילה פנימה של עין ימין? שגורמת לכל התופעות הנ''ל? עד לא מזמן אפילו לא ידעתי שתסמונת הדווין קיימת אצלי בכלל, רק בבדיקה אצל נוירולוג בצבא (שכלל לא הייתה קשורה לעיניים) הוא גילה והסביר לי מה יש לי בעין. למעשה זה כלל לא הפריע לי, ולפי מה שקראתי , זה לא משהו שיכול להחמיר מכיוון שזה עצב במוח. עזרה בבקשה מה זה יכול להיות. תודה.

שלום רב! בשאלתך לא ציינת מה היתה הרפרקציה (המספר של משקפיך) לפני ניתוח הלייזר להסרת משקפיים. באם היו לך משקפי פלוס (רוחק ראיה), יתכן מצב שבו המשקפיים תיקנו את הנטיה לפזילה והורדתם יכולה לגרום לביטוי של הפזילה. המלצתי לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לפזילה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

20/08/2014 | 17:56 | מאת: שאלה

היה לי מספר של 1.75 ו2.5 בעיניים - הייתי רואה מטושטש אם הייתי מסתכל על מטרה רחוקה. לא היה לי בעיה עם כתב קטן/קרוב. אני כבר מתוסכל, איני יודע מה עובר עליי, אני מפחד מזה מאוד, נבדקתי ע''י רופאים והם טוענים שהעיניים שלי בריאות, אני כבר אובד עצות. מה שהכי מפחיד - זה הולך ומשתנה, עכשיו עברו עלי יומיים שבקושי הרגשתי את הפזילה, הסתכלתי שמאלה והכל היה פיקס ולא היה כפל ראייה, לא היה תחושה מציקה סביב העיניים ולא כאבי ראש, הכל פיקס! ופתאום היום שוב הכל חזר! לפתע יש לי כפלי ראייה, תחושה מציקה בעין ימין במבט שמאלה.. משהו פה ממש מוזר - עין שמאל אמנם מוגבלת בתזוזה שמאלה, אבל גם כשאני מסתכל עם עין שמאל לנקודה שהיא כן מגיעה אליה, עדיין יש כפל ראייה! בשכיבה זה בכלל נוראי, כאשר אני שוכב על הגב, ומזיז את הראש שמאלה, כשהעיניים ישרות - יש כפל ראייה. אני עוצם את עין שמאל מסתכל על נקודה X עם עין ימין, עושה הפוך עם עין שמאל ומסתכל על נקודה X - שניהן מסתכלות על אותה נקודה בדיוק! אבל כשאני פוקח את 2 העיניים - נוצר כפל ראייה/חתך ראייה. זה מחרפן אותי! גורם לכאבי ראש, דיכאון וחוסר ריכוז.. וזה גם לא קבוע, זה משתגע כזה... חייב עזרה, בדחיפות, אני בסה''כ חייל משוחרר, אין לי כבר כסף להוציא על מומחים.. כולם פשוט "נופלים" על תסמונת הדואן שיש לי ואומרים "נולדת עם זה.. זה מה יש.. זה בגלל זה.." כנראה בגלל שזה כל כך נדיר אז פשוט מפילים על זה ו"מנפנפים אותי". חייתי עם זה כל החיים! לא יכול להיות שפתאום זה יפריע! אולי זה בכלל משהו נוירולוגי? למה פתאום זה מסתדר והכל בסדר ואז שוב הכל חוזר? ממה זה יכול לנבוע?! בבקשה עזרה...

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה