עין שמאל לא נפתחת עד הסוף

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

16/03/2014 | 16:46 | מאת: קרן

שלום, בתי בת 4 חודשים מאז שהיא נולדה יש לה עין אחת (עין שמאל) שלא נפתחת עד הסוף . נפתחת משהו בסביבות ה-75% . רציתי לדעת מה יכולה להיות הבעיה לכך והאם דורש התייחסות כלשהי. תודה מראש על המענה.

שלום קרן! צניחת עפעף יכולה להיות מבודדת או כחלק מתסמונת. יכולה היות מלווה בפזילה בדרגה משתנה (מיאסטניה גרויס), או באישון צר (תסמונת הורנר). על בנך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ע"מ לשלול בעייה נילווית וכמו כן לוודא שלא יפתח עין עצלה שיכולה להתפתח במיקרים של צניחת עפעף וזאת גם אם הציר האופטי פתוח וזאת בשל אסטיגמטיזם -לחץ על הקרנית המשנה את כוחות התשבורת שלה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה