סינדרום דואן ופזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

28/02/2014 | 10:00 | מאת: דוד

שלום! לחברתי יש בעיניים סינדרום דואן מלידה, היא בת 20 וזה לא טופל לכן התפתחה לה עין עצלה. בנוסף לאמה יש פזילה בעיניים שעברה לאחיה (בגנים). עכשיו אני שואל אם נתחתן ונביא ילדים: האם שתי הבעיות הלליו גנטיות? אם כן באיזה סיכוי הם עלולות לעבור לילדים? והכי חשוב האם יש דרך לטפל בהן? תודה.

שלום דוד! במרבי המקרים של תסמונת דואן מדובר במקרים ספורדים ורק כ-10% הם על רקע גנטי. מכיון שאין מקרים נוספים של תסמונת דואן במשפחה של חברתך, סביר להניח שלא מדובר בצורה התורשתית. לגבי הפזילה, ישנה נטיה משפחתית וע"כ ילדיכם יצטרכו להיות במעקב בשל כך, שכן, לפזילה יש טיפול. כל טוב ומזל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה