טיפול בעין עצלה לתינוקת

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

26/02/2014 | 16:30 | מאת: עדי

שלום ביתי נולדה עם קטרטקט וpfpv בעין אחת. היא עברה ניתוח וכעת היא עם עדשת מגע. לפני כשבוע בעודה בת 4 חודשים התחלנו לכסות את העין הטובה ברטייה למחצית מזמן הערות שלה כי התפתחה עין עצלה ופזילה. היא מאד סובלת מהרטייה, עצבנית ובעיקר בורחת לשינה.. רואים שהעין מאד מתאמצת מיד בורחת חזרה פנימה לפזילה. יש לי שתי שאלות: 1. מנסיונכם, התינוקות מתרגלים לזה? 2. האם יש אפשרות להתאים עדשת מגע מיוחדת לעין הטובה שמכסה את העדשה כך שכאשר היא עם העדשה בעין ניא בעצם לא רואה ומאפשרת לעין החלשה לעבוד? אנחנו מסתדרים די טוב עם עדשות המגע .. תודה!

שלום עדי! ביתך באי שקט כאשר סוגרים את עינה הטובה מכיון שעינה הימנית עצלה. ככל שהראיה תשתפר בעינה הימנית היא תתנגד פחות לסגירות של עין שמאל. זהו מאבק קשה בטיפול בעין עצלה אך הוא הכרחי. לגבי עדשת מגע כהה לכסות את עין שמאל, שה לא אמור להקל את טיפולי הסגירה ואינו טיפול מומלץ שכן גם להנחת עדשות מגע סיכונים ובכללם זיהום. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה