סרטן לבלב-ניתוח וויפל

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

01/08/2015 | 17:53 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 69 עבר ניתוח וויפל לפני 10 שנים ו-12 טיפולים כימותרפיים ג'מזר . רק בחצי שנה האחרונה יש כאבי בטן לוקח אוקסיקוד באופן קבוע לא ממש עוזר, ירד במשקל הרבה אין תיאבון. התייעץ עם הכירורג ועם האונקולוג בוצע סי טי כללי אין גרורות או עדות למחלה שחזרה, עשה גסטרוסקופיה וקולונסקופיה הכל תקין . הדבר היחיד שרואים זה נוזל ליד הצלקת של הניתוח שיעשו לו שוב ביופסיה תחת סי טי לשלול בוודאות חזרת המחלה . הכאבים ממשיכים והירידה במשקל בנוסף יש בצקות . מה עוד יכול להיות ? אלו בדיקות נוספות היית ממליץ שיבצע לברר מה הבעיה ? תודה .

02/08/2015 | 07:12 | מאת: פרופ' עידו וולף

זו שאלה מאד מורכבת וקשה לעמות עליה מבלי לבדוק את החולה. כן ניתן לאמר שחזרת סרטן לבלב כעבור 10 שנים נדירה ביותר.

04/09/2015 | 08:53 | מאת: מיכל

בהמשך לשאלתי : לצערי עשו ביופסיה מהנוזל בבטן והתשובה שהמחלה חזרה לאחר 10 שנים . איזה טיפולים חדשים יש היום לסרטן לבלב שהכי כדאי לבדוק ? ואיזה מחקרים חדשים יש ? מה היית מציע לעשות ? תודה .

מנהל פורום טיפול בסרטן