ערכים נמוכים של CEA

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

26/01/2015 | 00:10 | מאת: בני

לכ' ד"ר וולף רציתי לדעת מה המשמעות של חולה קרצינומה (עבר ניתוח במעי הגס, ונמצא בלוטה אחת נגועה מתוך עשרים) עם ערך של CEA נמוך אבל בעליה (1.1 -1.65). האם זה אומר שהגוף נקי? (בבדיקת CT אין ממצא). כמו כן האם יתכן שתרופות כגון קסלודה ואוקסליפלטין, יגרמו לתופעות לואי של דיכאון? בתודה

26/01/2015 | 08:58 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב CEA בערך של 1.65 הוא תקין לחלוטין. כמובן שיש צרך במעקב הדוק למשך חמש שנים מגילוי המחלה. לאחר טיפול כימי יש חולים הסובלים מדכאון, אולי בגלל התרופות ואולי בגלל המחלה עצמה והקושי שבטיפול. בהחלט כדאי לעקוב ולטפל בדיכאון. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן