יחס משפיל מצד הרופאים

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

25/01/2015 | 13:43 | מאת: ענת

מצד אחד אתם טוענים שניתן להפוך את המחלה למחלה כרונית, ומצד שני, כשבאים אליכם, הרופאים נתקלים ביחס הכי מזמלזל, כמו " מה, את עדיין בחיים? לא נתנו לך יותר מ X זמן, ואתכבר חיי הרבה יותר מזה" אין מה לעשות כרגע. נגמרו הטיפולים. וכמה שהגוף לא יהיה מוכן להלחם במחלה הארורה, האדם נכנע לאמירות האלו, ולבסוף, כשהוא כבר מותש להלחם בכם הרופאים יותר מאשר במחלה עצמה האדם נפטר...

25/01/2015 | 14:12 | מאת: פרופ' עידו וולף

ענת שלום אכן את צודקת לחלוטין, אין כל מקום ליחס מזלזל או משפיל ובוודאי לאמירות מהסוג שציינת. חשוב לזכור עם זאת כי אנו מחוייבים לתת מידע מלא, כולל נתונים לגבי סיכויי תגובה וזמן, גם אם מדובר בנתונים לא מעודדים. אציין כי זכותו של החולה להגיד לרופא כי אינו מעוניין לקבל את המידע הזה ובמקרה כזה יש לכבד את רצונו. לצערי לעיתים אכן אין לנו אפשרויות טיפוליות יעילות להציע ואז יש לדבר על טיפול תומך מכוון לסימפטומים (טיפול פליאטיבי). בברכה עידו

26/01/2015 | 11:00 | מאת: ענת

תודה על תגובתך לצערי אמא שלי נפטרה. צעירה. לא הוצע לה שום טיפול תומך. ולדעתי הרופאה הרימה ידיים מהר מדי. לא היו לה סימפטומים. כל בדיקות הדם היו תקינות. הרופאה אמרה - " זה רק נייר. אני יודעת יותר טוב. לכי להוספיס".

מנהל פורום טיפול בסרטן