סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

15/11/2014 | 09:24 | מאת: מיכל

שלום רב, אישה בת 73 עם סרטן לבלב גרורתי הגילוי היה לפני שנתיים וחצי . כרגע עקב כאבים הומלץ על חסימה עצבית לפני שבועיים שכשלה והסתבכה יש פגיעה בעמוד השדרה ולא יכולה ללכת יש חולשה ברגליים עברה לשיקום פיזותרפיה .השתפרה כבר הולכת עם הליכון . עשו לה MRI שהראה גרורות בעמוד השדרה . יש כמה קשריות קטנות בריאות שהתכווצו כתוצאה מהטיפול הכימותרפי ג'מזר ,נוזל בבטן גרורות בשערי הכבד . בעבר שרק גילינו טופלה בפוליפורינוקס ו-5 הקרנות שנתנו לה 9 חודשים באיכות חיים טובה מאוד . כרגע בשיקום ירדה במשקל המון כבר לפני זה ,סובלת מכאבים ברגליים וזה רק מאז הניסיון החסימה עצבית וכאבים בכתף מטופלת במדבקה נגד כאבים, ליריקה פעמיים ביום ואופטלגין בשתייה לפי הצורך . המלצת האונקולוגית להפסיק טיפולים ולהתמקד בשיקום לעשות MRI חדש עוד חודשיים ואז נראה איך ממשיכים משם . אני מאוד חוששת שהסרטן ימשיך להתפשט ואז יהיה מאוחר מדי . חשוב לציין שלפני ההזרקה לחסימה עצבית הייתה עושה הליכה כל יום ומתפקדת רגיל למרות הטיפולים והתופעות לוואי . איך היית ממליץ להמשיך במצב כזה ? תודה .

15/11/2014 | 09:28 | מאת: פרופ' עידו וולף

אכן לפי התיאור שלך נראה שיש להתמקד בשלב הזה בשיקום ושיפור איכות חיים ולא במתן כימותרפיה. מכיוון שגמזר ופןךפירינוקס אינם יעילים יותר לפי התיאור שלך, אכן פחות קריטי להתמקד בטיפול הכימי.

15/11/2014 | 18:10 | מאת: מיכל

הפוליפורינוקס עזר מאוד כיווץ את הגידול ואז לא היה גרורות היה רק מעורבות של כלי דם וזה נתן לה 9 חודשים טובים . לאחר מכן שחזר לגדול שוב ואז הופיעו הגרורות ,האונקולוגית החליטה להביא לה ג'מזר שעזרו לגרורות בריאות והקטינו אותם . לאחר השיקום איזה טיפול היית ממליץ להמשיך ? אולי אפילו מחקר שמעת על TL-118 לסרטן לבלב גרורתי ? תודה שוב .

מנהל פורום טיפול בסרטן