סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

24/10/2014 | 18:16 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 73 התגלה סרטן לבלב לפני שנתיים מקומי ללא גרורות לא ניתן לנתח עקב קרבה לכלי דם לאחר טיפולים פוליפורינוקס ומחקר קפסולה הזרקה ללבלב הגידול הצטמצם .הוחלט על מעקב בלבד לא היה לה כאבים איכות חיים טובה מאוד . לאחר 8 חודשים הכאבים חזרו בבדיקת סי טי הגידול אותו גודל התחילה טיפולים שוב הפעם בג'מזר עברה כבר 9 טיפולים הטיפול יותר קשה לה מהקודם מלווה בבחילות הקאות עייפות ירדה במשקל המון וסובלת מכאבים כרגע הורידו מינון בג'מזר והוסיפו ציספלטין לבדוק אם זה יהיה לה יותר טוב. בסי טי לפני 3 חודשים נצפו קשריות חדשות בריאות שלאחר 3 חודשים עם הטיפולים הן הוקטנו ורשום בסי טי שיש נוזל סביב כיס המרה ושיש הסננת שומן בבטן עליונה וסביב כיס המרה וכמות גדולה של נוזל במזנטריום,בחלל הבטן . 1 . האם זה אומר שיש גרורות בריאות ובצפק ? 2 . איזה טיפול (כימו,מחקר,ביולוגי) היית ממליץ להמשיך מכאן ? 3 . האם זה שהיתה רק במעקב 8 חודשים ב גרמה למחלה להתפשט או שזה היה בלתי נמנע ? תודה .

26/10/2014 | 07:07 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב קשה לתת תשובה מדויקת מבלי לעבור על כל הבדיקות. התפשטות המחלה היא בד"כ מצב בלתי נמנע בסרטן הלבלב, שמונה חודשים ללא טיפול בוודאי טובים מאד מבחינת איכות החיים. לגבי הטיפולים הבאים- יש אפשרויות מחקריות וגם שגרתיות- על כך יש לדון עם האונקולוג המטפל. בברכה עידו

26/10/2014 | 20:10 | מאת: מיכל

כמה זמן עם גרורות אפשר להאריך את החיים עם כימותרפיה לפי הניסיון שלך ?

מנהל פורום טיפול בסרטן