ציסטה בשחלה כאבים הביוץ וסת מקדימה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

23/08/2016 | 15:21 | מאת: אילנה

דר שלום, אני בת 45, בריאה, לאחר 3 הריונות תקינים. לא משתמשת בגלולות. בביקורת תקופתית אצל הגניקולוג: כאב סביב הביוץ דבר הידוע מזה תקופה ארוכה. לעיתים כאבים חזקים מאוד ומתמשכים כמה ימים. שוללת pcb ללא דיספרוניה ללא א.מ ממצאים בבדיקה שבוצעה 12 יום לאחר היום הראשון למחזור: בטן רכה צוואר חלק רחם תקין טפלות ללא ממצא בסונר: רחם תקין רירית סדירה שחלה שמאל החזר ציסטי צלול 43 ממ ימין ללא ממצא ללא נוזל באגן. בבדיקה בשבוע שלאחר מכן (יום 19) עקב דימום לא צפוי. בבדיקה pv/psדימום בכמות ויסתית מהרחם Tvs רחם במראה תקין, רירית חלקה. בשחלה ימין ציסטה צלולה 2 סמ בשחלה שמאלית ממצא של ציסטה עכורה בקוטר של 3 סמ,יתכן hcl אך יש מקום להשלים סולר עם דופלר מה יש לי? והאם זאת הסיבה לכאבי הביוץ החודשיים? ומדוע נוצרה ציסטה חדשה בצד ימין? ומדוע הציסטה השמאלית הפכה לעכורה? מה הטיפול הנכון לדעתך? מתי לבצע את הדופלר? והאם ניתן לבצע את הדופלר במרפאתך? בתודה מראש מודאגת וחוששת

שלום לך אייני רואה סיבה לדאגת יתר השחלות הינן איבר פעיל וממצאים לפני ביוץ ולאחר ביוץ יכולים להשתנות תוכלילבצע את כלל הבדיקות במרפאה חשוב להכיר את כלל תלונותייך, אנא צרי עמנוקשר ונשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה