האם ניתן להשתמש במירנה במקרה הנ"ל:

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

31/07/2016 | 13:08 | מאת: מיה

שלום אבחנה לפני חצי שנה, בת 43 ללא לידות עם כאבי גב מאד קשים במחזור. האם ניתן להשתמש במירנה במקרה הנ"ל: רחם קידמי מכופף אחורה במימדים 115*126*100 ממ רירית 8.1 ממ תקינה מבנה בתלת מימד לא מלפורמטיבי מרקם אדנומיוזיס מרשים רחם גלובולרי, דופנות אסימטריות יותר אחורית באופן בולט, טשטוש EMJ יש אדנומיוזיס בעיקר של הדופן האחורית, לא מדובר במיומה היות ומדובר בגבולות לא סדירים ויש זרימה על הממצא קלה. פספוס קווי, ממצאים אקוגניים בתוך הממצא לא סדירים, ממצאים ציסטיים זעירים. ניידות קיימת בכל התחנות. שחלה ימנית במימדים 45*39*32 ממ מתחת לרחם התוכה ממצא ציסטי צלול 32 ממ ללא זרימות חריגות, שחלה שמאלית במימדים 19*16 מודגמת בגישה בטנית. שלפוחית אורטרים ללא ממצא. מדור אחורי - RVS נרתיק צוואר ומעי עד סיגמואיד ללא נודולה. לסיכום: אדנומיוזיס מרשים ללא ממצאים נוספים.

מירנה יכולה להיות אחת מהאפשרויות חשוב להכיר אותך, את תלונותייך ואת הממצאים בבדיקה מומלץ לפנות להערכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה