אנדומיטריוזיס ופוריות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

30/07/2016 | 15:40 | מאת: נטע

אני מבולבלת וחרדה בת 29 מאז ומתמיד כאבי מחזור קשים, נורופן 400 מג 3 פעמים ביום במשך יומיים שלושה הכרחי ועוזר. כמו כן כאבי ביוץ קלים והפרשה חומה כהה צמיגה בזמן ביוץ. לאחר 9 חודשים של ניסיון לכניסה להיריון עשיתי מעקב ביוץ מס חודשים שהתקבל תקין. באולטסאונד רואים ציסטה צלולה של 4 מ"מ מחוץ לשחלה השמאלית. רירית רחם 8.7 בשל הציסטה הופניתי לדר נדג'ארה מומחה אולטרסאונד ( יש לציין את היחס המדהים שקיבלתי) ) בוצע ביום 6 לווסת) הוא מצא בנוסף גם ציסטה עכורה בתוך השחלה וקבע כי מדובר באנדומיטריומה. אני חוששת מאוד מטיפולי פוריות ( השראת ביוץ וivf( מכיוון שאני סובלת ממיגרנות קשות עם הקאות והפרעות בראיה סביב הביוץ וכן בעת נטילת גלולות( מכל סוג שהוא, גם פרוגסטרון בלבד) אני מבועתת מנטילת הורמונים סינטתיים עקב הניסיון המר עם המיגרנות. (נטילת חומצה פולית, שתיה ופעילות גופנית מסיעעות כך שיש חודשים בהם אין מיגרנה בתאריך הביוץ) בימים האחרונים ( יום 10 לווסת שהסתיים כבר)כאב לחץ עמום בזמן תנועות , עיטוש, שיעול וכל תזוזה. אף פעם לא נמשך כלכך הרבה זמן מקריאה באתר הבינלאומי לאנדו צויין במפורש. שטיפולי פוריות הורמונאליים אינם יעילים באנדו... רק ניתוח לפרסקופי אני ממתינה לתור אצל רופא הפוריות שלי אך נורא במתח ולא יודעת למה לצפות

מומלץ לפנות למרפאה העוסקת בטיפול באנדומטריוזיס ןלעבור הערכה מקיפה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה