אנדומטריוזיס אבחון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

05/07/2016 | 11:31 | מאת: אולגה10

היי דוקטור, הייתי אצל גניקולוג לפני מספר ימים לאחר בירור ממושך של גסטרו שלא הניב תוצאות, הגניקולוג אמר שלפי התלונות הוא סבור מאוד כי מדובר באנדומטריוזיס. הוא אמר לי ליטול גלולות ברצף במשך 3 חודשים ואז לחזור אליו. הבעיה היא שאני עם כאבי בטן חזקים כרונים (שמתגברים מאוד מאוד במחזור) שלא עברו אף לרגע אחד יום יומיים במשך 4 וחצי חודשים שמשביתים אותי לגמרי מכל פעילות! הוא הסביר לי שאם לא אקבל וסת גם הכאבים בוסת יפחתו אך הכאבים שלי הם לאורך כל החודש ולא רק בוסת, לכן הגלולות יקלו מאוד על הכאבים בוסת אך לא לאורך החודש לפניה ואחריה.. , לכן השאלה שלי היא האם ניתן וכדאי במקביל לנטילת גלולות על ביצוע לפרוסקופיה אבחנתית כדי לראןת אם אכן מדובר בכך? הבנתי שזוהי הדרך הוודאית היחידה לאבחן אנדומטריוזיס או לא, לי אישית אין חששןת כלל לעבור אותה אך הרופא המליץ קודם על נטילת גלולות ואז. אני סובלת ברמה יום יומית ממש ורוצה לדעת אם זה המקור והגורם לכאב כדי שאם לא אוכל להמשיך בבירור ואם כן באמת לטפל בטיפול כפי שאמר.. שאלה נוספת, אני בתולה לפני גיל 20, זה אומר שאין הידבקויות כלל? יכול להיות שיש הידבקויות על המעי או במקומות אחרים שאכן בניתוח ניתן להוציא והם מה שגורמים לי לכאבים הכרוניים שלא רק בזמן מחזור והדיפוזיים? ומה התייחסות הצבא לאנדומטריוזיס? תודה מראש!

שלום לך תלונותיייך מחייבות הערכה וכולל בדיקת על קול מקיפה ישנה סיבה לכאבים ויש הכרח לברר אשמח באם תיצרי עמנו קשר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה