מוקד רקטווגינלי לאחר לפרסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

07/06/2016 | 21:41 | מאת: נתי

שלום, כיצד מזהים בניתוח לפרסקופיה מוקד רקטווגינלי? האם יש לו צבע ומרקם מיוחד?

שלום אני שמח על השאלה מעטים מכירים את המושג מוקד רקטוגינלי למרות שאנו נתקלים בו רבות ניתן לחשוד בהימצאות מוקד על פי תלונות המטופלת ניתןלמשש בנקל בבידקה גינקולוגית עי מומחה וכמובן ניתן לזהותו טרם הניתוח בבדיקת אולטראסאונד הנעשית במרפאת מומחה בתחום הבדיקות שהוזכרו חשובות מאד כל זאת עוד טרם הניתוח במהלך הניתוח מומחה יכול לזהות מוקד על פי ההידבקויות בין הרקום לדופן האחורית של הרחם וחסימת הדוגלס אך לצערנו ניתן להחמיץ ממצא חשוב זה במהלך לפרוסקופיה באם נעשית עי מנתח שאונו מומחה בתחום ספציפי זה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה