ציסטה בשחלה- האם נחוץ ניתוח?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

24/05/2016 | 10:58 | מאת: יוליה

שלום, אני בת 31 נולדה לי בת לפני חודשיים ואני רוצה עוד ילדים. כפי שנאמר לפני כחודשיים עברתי ניתוח קיסרי חירום וגם לאחר מכן זיהום ברחם ( לידה טראומטית בשבילי). לפני חודשיים שהיה זיהום עשו אולטרסאונד והשחלות היו תקינות. לפני 3 שבועות הרגשתי כאבים בבטן התחתונה וניגשתי לרופא נשים ששלח אותי לאולטרסאונד שם ראו שיש ציסטה צלולה פשוטה בגודל 61*53 השחלה השמאלית. הרופא שלח אותי לעשות זרימות ובדיקת דם ca125. הזרימות היו תקינות ובדיקת דם גם כן. חשוב לציין שהציסטה עברה שינוי מצלולה לקצת דמית ושוב לצלולה. רופא שלח אותי לבדיקה טרום ניתוחית כדי להסיר את הציסטה. בגיל 18 כבר היתה לי ציסטה מאותו סוג ונתנו לי גלולות והיא נעלמה. האם הניתוח נחוץ במצב שלי? אולי אפשר לנסות גלולות כדי למנוע ניתוח? האם אפשר בינתיים לקיים יחסי מין?

לא אןכל לסייע ללא בדיקתך, יתכן וניתן לטפל ולהמנע מניתוח אך יש לקבל מידע שלם כולל בדיקה והערכת אולטראסאונד חוזרת לעיתים קרובות ניתן להמנע מניתוח אשמח לסייע לך צרי קשר עם מהמרפאה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה