עד איזה ממדים, ואיך בדיוק...

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

13/05/2016 | 07:05 | מאת: גליה

שלום יש לי אנדומטריוזיס בשחלה ימין בגודל 31-21 מ"מ ועוד ציסטה רגילה בגודל 33-21 מ"מ, עד איזה ממדים זה יכול להגיע? ואיך בדיוק בדיקת האולטרסנד הווגינאלי או הרופא יודע לזהות בין זה לזה? בתודה גליה

כאשר מטופלת פונה להערכה יש להכיר ראשית את תלונותיה, את הממצאים בבדיקה, ולאחר בדיקת אולטראסאונד מקיפה: לעיתים הממצא בשחלה הינו המרכיב הקטן יותר מכלל הממצאים אשר יתגלו וקיימים ממצאים נוספים האחראים על התסמינים עי ביצוע אולטראסאונד ייעודי ניתן לקבוע האם מדובר בציסטה פשוטה או אנדומטריומה-ציסטה עכורה הקשורה לאנדומטריוזיס וכן לזהות מוקדים נוספים מומלץ לפנות למרפאה המתמחת באנדומטריוזיס לשם הערכה מקיפה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה