היסטרוסקופיה אבחנתית בהרדמה - בזמן הווסת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

07/05/2016 | 23:56 | מאת: דנה עדיני

שלום וברכה לך דוקטור אני אמורה לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית בהרדמה בגלל סטנוזיס, בגלל ממצא אקוגני בUS בחלל הרחם. גודל 5.5X6 מ"מ. המחזור לא סדיר. א. האם המבנה / עובי רירית הרחם בזמן ווסת יקשה על איתור הממצא (בנוסף לדימום) ? ב. האם זה יקשה על זיהוי הממצא כפוליפ / שרירן או אחר, שפיר / לא שפיר? ג. אם תילקח ביופסיה בעת ווסת אמינות הבדיקה מוטלת בספק ?

אינני מכר את כלל הממצאים ולכן מומלץ לפנות בשאלות אלו למנתח א. האם המבנה / עובי רירית הרחם בזמן ווסת יקשה על איתור הממצא (בנוסף לדימום) ? לא מבצעים ניתוח זה במהלך הווסת ב. האם זה יקשה על זיהוי הממצא כפוליפ / שרירן או אחר, שפיר / לא שפיר? כאמור פעולה זו אינה מבוצעת בד,כ במהלך הווסת ג. אם תילקח ביופסיה בעת ווסת אמינות הבדיקה מוטלת בספק ? בוודאי

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה