אדומטריוזיס-קצת התבלבלתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

04/03/2016 | 16:02 | מאת: אלה

היי, אני חולת אנדומטריוזיס, מאובחנת כבר כעשור. יש נקודה שאני קצת מבולבלת לגביה-האם אנדומטריוזיס נחשבת ברפואה למחלה אוטואימונית? רוב הרופאים נותנים תשובה שזו מחלה עם מאפיינים אוטואימוניים, אך היא אינה מחשבת לכזו. מצד שני, יש מידעים סותרים ברשת. תוכל ליישב את העניין אחת ולתמיד?

הנושא מורכב ולא אוכל לתמצת אותו במשפט אם הנושא מענין אותך אשמח להפנותך למאמר שכתבתי בנושא ומסכם את כל הידוע www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1568997212000195 שם המאמר Is there an association between autoimmunity and endometriosis? ופורסם ב 2012 ב Autoimmunity Reviews Volume 11, Issue 11, September 2012, Pages 806–814

18/03/2016 | 19:10 | מאת: אלה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה