שרירן חזר באותו מקום.

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

04/02/2016 | 16:18 | מאת: ניבה

שלום, לפני כשנתיים עברתי ניתוח לפרסקופיה לכריתת שרירן (קוטר 8 ס"מ) שהיה בדופן אחורית מתחילת צוואר הרחם עד הפונדס. הכל היה בסדר עד לפני כמה ימים שהיה לי דימום (5 ימים לפני תחילת הווסת) ואיתו הגעתי לרופא נשים שהפנה אותי לאולטראסאונד ושם נתגלה שוב שרירן סובסרוזי בדופן אחורית בגודל 17 מ"מ. שאלתי היא, האם זה הגיוני שצומח שרירן שוב באותו מקום? מה זה אומר? ומה עושים עם זה? השרירן הקודם גם התחיל כשרירן "קטן" ובמשך שנתיים הגיע מ2 ס"מ ל8 ס"מ, אני מפחדת שזה שוב המצב. בנוסף, אני בת 28 ואני ובן זוגי תכננו בעוד כחצי שנה להתחיל לנסות להיכנס להריון. האם זה יכול להשפיע או להפריע?

אינני רואה כל סיבה לדאגה כדאי לבצע מעקב כולל בדיקת אולטראסאנד ל עי אותו מבצע באופן סדיר כולל תיעוד נשמח לראותך ולסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה