נישה נוזלית בדופן הרחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

31/01/2016 | 13:48 | מאת: נועה

שלום רב, בת 36 אחרי שני ניתוחים קיסריים. בניסיון ללידה שניה רגילה , נקרע ברחם והובהלתי לקיסרי חירום. לאחר מספר חודשים בבדיקה שגרתית, נצפתה נישה נוזלית גדולה, ונמדדה דופן רחם צרה. קיבלתי המלצה לעשות לפרוסקופיה לתיקון הנישה. האם הניתוח הוא הכרחי? האם מסוכן להיכנס להריון ללא הניתול. האם הסיכונים גדולים ? וכמה זמן יש לחכות עד ההריון הבא? תודה רבה נועה

שלום לך קיבלתי המלצה לעשות לפרוסקופיה לתיקון הנישה. האם הניתוח הוא הכרחי? קיימת המלצה במקרים בהם דופן הרחם דקה לבצע תיקון לפרוסקופי לפני כניסה להריון האם מסוכן להיכנס להריון ללא הניתוח? קשה לאמוד את הסיכון אך זו ההמלצה המקובלת כיום מומלץ לפנות להערכה לשם קבלת מידע והסבר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה