נגעי אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

21/01/2016 | 14:05 | מאת: יסכה

שלום וברכה ד"ר! אני סובלת מתכיפות נוראה בשתן ומכאבי בטן חזקים. בניתוח לפרוסקופי שעשיתי לפני כ 5 שנים להוצאת ציסטה מהשחלה התגלה אננדומטריזים עם נגעי אנדו מרובים על פני שלפוחית השתן, קיר הבטן, מעי גס ודוגלס. הציסטה הוצאה אבל הנגעים לא. יש לציין שכיום יש שוב ציסטות קטנות בשחלות שמתאימות לאנדומטריומות. 1. האם התכיפות בשתן יכולה להיות כתוצאה מהנגעים? (בדיקות דם ושתן שעשיתי שוללות סיבות אחרות). 2. האם ניתו לראות נגעי אנדומטריזיס בMRI או CT? 3. אני בת 43 האם התסמינים יעברו לבד עם סיום גיל הפוריות? 4. מכיוון שבגלולות לא מעוניינת האם ניתוח להסרת הנגעים מומלץ או שהנגעים עלולים לחזור כמו הציסטות? מה אתה ממליץ? תודה מראש על התשובות

. האם התכיפות בשתן יכולה להיות כתוצאה מהנגעים? (בדיקות דם ושתן שעשיתי שוללות סיבות אחרות). כן בוודאי 2. האם ניתו לראות נגעי אנדומטריזיס בMRI או CT? נגעים עמוקים ניתן לראות יש להתחיל את הבירור בהכרת כלל תלונותייך בבדיקה גינקולוגית עי מומחה לנושא ובבדיקת על קול ייעודי המבוצע במרפאתנו 3. אני בת 43 האם התסמינים יעברו לבד עם סיום גיל הפוריות? רק אלו הקשורים לווסת 4. מכיוון שבגלולות לא מעוניינת האם ניתוח להסרת הנגעים מומלץ או שהנגעים עלולים לחזור כמו הציסטות? מה אתה ממליץ? ראי לעיל בירור מקיף

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה