אבחון אנדו במעיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

27/12/2015 | 10:13 | מאת: .

שלום רב. האם תופעה של דם בצואה בזמן מחזור (רק בזמן מחזור) מהווה אנידיקציה לאנדו במעי או שלא בהכרח וזה יכול להיות אנדו רגיל בשחלות? האם קולונסקופיה יכולה לזהות אנדו במעי? תודה

אין כל ספק שתלונה זו דורשת הערכה ובירור מקיף בבדיקת על קול במרפאה המתמחה באנדומטריוזיס ניתן לזהות מעורבות מעיים יחד על בדיקה גניקולוגית במקרים רבים מומלץ לבצע קולונוסקופיה ולעיתים MRI אגן או חוקן בריום מומלץ לפנות לייעות מסודר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה