לפרוסקופיה לפני IVF?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

11/12/2015 | 14:26 | מאת: קטי

שלום! בת 38, מאובחנת כסובלת מאדנומיוזיס ואדוניוזיס פריטונאלי (תל השומר) מזה קצת יותר משנה מנסים להרות - במעקב במרפאת פריון בקופה. ניסינו מעקב ביוץ במחזור טבעי, 5 טיפולים GT עם הזרעה. ביולי הריון כימי עם שאיבה בשבוע 6. מאז כל הניסיונות ללא הצלחה. עברתי בדיקת הידרו-סונו-היסטרוסלפינוגרפיה (עקב רגישות ליוד) - חצצורה שמאל הודגמה בבירור, רושם שחצצורה ימין מסובבת מאחורי הרחם ומעבר הנוזל נצפה באופן חלקי ולא לאורך כל החצוצרה. לאור כל הממצאים הופנתי לIVF. לפני חצי שנה נבדקתי ע"י דר קאופמן שהמליץ בחום לעבור לפרוסקופיה להפרדות הדבקויות (יש הרבה + שחלות דבוקות לרחם וצקום), לצרוב מוקדים של אנדומטריוזיס במידה ויימצאו וכו'. לפי המלצת מרפאת הפריון סירבנו לניתוח. כרגע בהתלבטות האם יש בכל זאת מקום לביצוע הניתוח הנ"ל למרות ההפניה לIVF? כנראה בעקבות טיפולי בGT מצב הכאבים והדימום מאוד החמיר - התקפי כאבים עד כמעט עלפון בזמן המחזור וכמה ימים לאחר הביוץ מזה כמה חודשים ברצף. אודה לדעתך בנושא.

שלום לך לא אוכל לסייע ללא היכרות עימך בדיקתך הכרת כלל התלונות והכרת כלל הממצאים ישנה חשיבות רבה לדיון לפני ההחלטה ולא ניתן לעשותו במסגרת מייל אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה