נוזל חופשי ברחם ובהיקף השחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

05/11/2015 | 19:19 | מאת: יערה

שלום לכם, בעקבות כאבי אגן ובטן תחתונה מהם אני סובלת מספר חודשים, נשלחתי לבצע MRI של האגן הקטן וקיבלתי את התוצאות הבאות: סיגנל לשד העצמות תקין, הרחם מדגים נוזל בכמות בינונית בחלל, לא הודגם גוש רחמי. צוואר הרחם שמור, הנרתיק הודגם תקין. כיס השתן ללא סטיות. השחלות מדגימות זקיקים קטנים דו-צדדיים. נוזל בכמות בינונית נצפה בהיקף השחלה הימנית. הרקטום והתעלה האנלית ללא סטיות. לא נצפתה לימפאדנופתיה אגנית. תוכן פקאלי רב באמפולה עם הרחבתה במידה ניכרת. שריר הלבטור הנו מזוהה תקין. לאחר הזרקה של גדוליניום - אין לזהות האדרה פתולוגית. הספטום הרקטו וגינלי שמור. ללא גוש אגני. לסיכום: נוזל רחמי בכמות בינונית. לא נצפה גוש. נוזל חופשי בהיקף השחלה הימנית. תוכן פקאלי רב באמפולה. אציין כי איני נוטלת גלולות. ביצעתי את הבדיקה הזו יומיים לפני קבלת הוסת (אם זה מעיד על משהו). כמו כן ביצעתי בנוסף אולטראסאונד מכוון לגילוי אנדומטריוזיס ויצא שהרחם תקין ללא נגעים. האם אותו נוזל חופשי הוא דבר מסוכן? על מה הדבר יכול להעיד?

שלום לך האם את סובלת מכאבים יש לפנות למרפאה המתמחה בבירור כאבי אגן במיוחד אם מתגברים במהלך הווסת בדיקות כגוון MRI עשויות לסייע כאשר ישנם ממצאים אגניים בבדיקה או בבדיקת האולטראסאונד נשמח לסייע אנא פני להערכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה