מיומה בגודל 5.5 ס"מ בצוואר הרחם מימין קרוב לנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

31/10/2015 | 11:10 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 34,עם ילד אחד מעוניינת להביא עוד ילדים. בהריוני (לפני 4 שנים) התגלתה מיומה בגודל של כ5.5 סמ במיקום דיי נדיר, מעל צוואר הרחם בצד ימין (כזו שבבדיקה ידנית ובזמן קיום יחסי מין אפשר לגעת בה,ממש מגיעה לנרתיק). ההריון היה בסיכון גבוה בשל דימומים וכאבים וילדתי בניתוח קיסרי מאחר ולתינוק לא היה מספיק מקום לצאת. לא טיפלתי במיומה עד היום בשל החשש שהדבר ייפגע ביכולת להכנס להריון/להחזיק הריון/פוריות וכו. כיום 3 שנים לאחר הלידה, החלו דימומים וכאבים (תחושה כאילו המיומה פוגעת באברים אחרים) בטן הריונית ועוד שלל תסמינים. לאחר ביקור במיון הומלץ לי להגיע לועדה ניתוחית על מנת לטפל בבעיה. רופא הנשים (שעושה רושם שלא מבין גדול בתחום) המליץ ללכת למספר רופאים (נתן לי שמות) לפוריות להתייעצות. אני מנסה לקרוא באינטרנט ולהבין מה עליי לעשות אבל אני דיי אובדת עצות ומבולבלת. אילו בדיקות עליי לבצע? לאיזה רופאים ללכת (מה ההתמחות?)? האם באופן פרטי ואיך אדע מי טוב ומי פחות? האם לבית חולים לוועדה הטרום ניתוחית- ואם כן אז לאיזה בית חולים? אני דיי אבודה והייתי רוצה לשמוע איך מתחילים עם כל זה ומהם לדעתם הדרכים לטפל בהתחשב במיקום המיומה וגילי הצעיר? תודה, ליאת המודאגת.

שלום לך לאמ אוןכל לסייע ללא בדיקתך אשמח לראותך במרפאתי ולייעץ לך לאחר הערכה תקבלי את מירב המידע בברכה דר סוריאנו

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה