כריתת שחלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

18/08/2015 | 10:56 | מאת: אור גדול

שלום ד"ר סוריאנו, אני בת 43, מאובחנת באנדומטריוזיס מגיל 27, לאחר שני ניתוחים שבוצעו בלפרוטומיה לכריתת ציסטות אנדומטריומות מהשחלות (הניתוח הראשון התחיל בלפרוסקופיה אך לאור אנדומטריוזיס מפושט באגן הוחלט לעבור לפתיחת בטן).הניתוח האחרון בוצע לפני 10 שנים. יש לי תאומים שהושגו באמצעות טיפולי IVF. מזה כמה שנים אני נמצאת במעקב אחרי ציסטות נוספות שנוצרו בשתי השחלות.בבדיקה האחרונה הודגם מבנה ציסטי סמי סולידי עם מחיצות בתוכו בגודל 48X66 בשחלה מימין ובשחלה שמאל הודגם מבנה ציסטי סמי סולידי גם עם מחיצות בגודל 26X44. הרופא שבדק אותי אמר לי שיש לי פצצה מתקתקת בבטן והוא חושב שאני זקוקה לניתוח נוסף. השאלה שלי האם לאור זה שאני יצרנית ציסטות סידרתית האם כדי לי כבר בגיל הזה להסיר את השחלות ובעצם להיכנס למנופאוזה או להמתין עוד כמה שנים לניתוח אבל להסתכן בציסטות ממאירות. אודה על התיחסותך.

שלום לך לא אוכל להתייחס ללא היכרות על כלל תלונותייך דוחות הניתוח הקודמים הממצאים בבדיקה וכןהלאה לא ניתן לייעץ ללא היכרות ובדיקתך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה