מיומות,אנדומטריוזיס והתקן נחושת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

22/07/2015 | 13:58 | מאת: מודאגת

בת 29, ללא ילדים (מעוניינת בעתיד). בשל חשד לאנדומטריוזיס שנמצא באולטרסאונד אגן קטן (שני ממצאים שעשויים להתאים בגודל 19*29 ו-12*12 מ"מ) + 4 מיומות ברחם (18*18, 26*26, 26*26, 30*30), המליצה הגניקולוגית להוציא התקן תוך רחמי (התקן נחושת לנערות). אינני יכולה לקחת גלולות מסיבות הורמונליות. האם אכן חובה להוציא את ההתקן? אציין כי אינני סובלת באופן משמעותי מהמחזור (כאבים נסבלים בסה"כ ודימום כבד). בנוסף, האם נדרש טיפול נוסף בשלב הזה מלבד מעקב קבוע?

לא אוכל לסייע ללא היכרות עימך והערכה מלאה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה