ניתוח להוצאת רחם בגלל מיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

12/07/2015 | 00:05 | מאת: שירה

שלום אני בת 46, שני ילדים. יש לי מיומה ברחם שמוערכת על ידי אולטראסאונד ב 11 X9 ס"מ. בהערכת מישוש הרופא טוען שהיא גדולה יותר בהרבה. גודל רחם- 22 שבועות. מועמדת לניתוח להוצאת רחם בגישה בטנית, הרדמה ספינאלית. שאלותי: האם יש חלופות לביצוע הניתוח? למשל תזונה או דיקור ? הבנתי שבמידה ואצליח להקטין את פח המיומה למתחת 10 ס"מ- ניתן יהיה לטפל בו באולטראסואנד. האם זה חשובה היונית מבחינה רפואית או כדאית? במידה ואבצע ניתוח לכריתת רחם- האם להוצא גם שחלות, חצוצרות וצוואר הרחם- מסיבות מניעתיות בלבד? האם יש עדות לכך שהשארת צוואר הרחם מסייעת במניעת צניחת איברי אגן בהמשך? בנושא הרדמה- האם כדאי לבחור במנתח שעובד בהרדמה מלאה מסיבות רפואיות? וןשאלה נוספת: מזה כחודש אני סובלת מצינון ונזלת ושיעול בעת שינה בגלל ירידת נזלת לגרון. לפני 3 ימים בגלל אבחנה של סינוסיטיס- התחלתי טיפול אנטיביוטי- והניתוח מיועד להתקיים בעוד 3 ימים- האם זו סיבה לדחות את הניתוח עד להחלמה מלאה וסיום האנטיביוטיקה? אני דואגת גם שאחנק מנזלת בשעת ההרדמה וגם שאשתעל אחרי הניתוח וזה יכאב. תודה שרבה שירה

12/07/2015 | 00:19 | מאת: שירה

שאלה נוספת: אשמח לקרוא דעתך גם בסוגיה הבאה: בגלל דליפת שתן רצינית בעת שיעול בחודשים האחרונים וגם המשך ירידת שתן גם אחרי שסיימתי את מתן השתן וקמתי ממושב האסלה- בבדיקה ידנית נמאה צניחת נרתיק קלה- בספק.. כהסבר אפשרי לתופעה. רופא אחר טוען שזה בוודאי בגלל הרחם הגדול הלוחת בעת ישיבה או שיעול. שאלתי: האם הגיוני לחכות שהדבר יסתדר מעצמו לאחר ניתוח להוצאת רחם? או שיש להניח שזה לא יסתדר- ויש לעשות בדיקות נוספתות על מנת לוודא אם צריך או כדאי לבצע גם טיפול בבעיה זו בזמן ההיסטרקטומי. תודה שירה

אנא שתפי את המנתח בשאלות אלו,אני משוכנע כי תקבלי מענה לכלל שאלותייך. חשוב לשתף אותו בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה