אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

25/05/2015 | 12:44 | מאת: עינב

שלום רב, אני בת 25 ומאובחן אצלי אנדומטריוזיס. בעבר עשיתי ניתוח של ציסטה בשחלה השמאלית שהייתה גדולה (כ-7 ס"מ). לאחר הניתוח עדין המשכתי לסבול מכאבים ודימום רב בזמן הווסת. בשנה האחרונה לאחר שנטלתי במשך 3 חודשים רצופים גלולות ויזאבל, המצב השתפר ואני מצליחה יותר לתפקד בזמן הווסת. רציתי לדעת, האם הסיכוי להרות הוא מאוד קטן או שזה תלוי במספר גורמים ומשתנה מאחת לאחת? והאם כל מי שסובלת מאנדומטריוזיס תסבול בטוח בזמן קיום יחסים או שזה גם משתנה?

שלום לך ישנה חשיבות רבה בהיכרות עימך בהכרת כלל תלונותייך בהיכרות עם דוח הניתוח ועם הממצאים כעת באם את עדיין סובלת מכאבים מצב זה דורש הערכה כמובן שנושא הפוריות חשוב וניתן לאמוד את סיכוייך להרות על פי מדדים מסויימים באם קיים פירוט מספק בדוח הניתוח

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה