ציסטה בשחלה+רחם עם מרכז היפודנסי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

08/03/2015 | 14:38 | מאת: מירב

בת 35, ברקע: שחלות פוליציסטיות ותת פעילות בלוטה. נוטלת אלטרוקסין וגלולות. לפני שנה כריתת גידול מסיבי בשחלה הימנית מסוג borderline mucinous tumor. השארת השחלה. סמנים תקינים לפני ואחרי. במעקב. US (לאחר הווסת) תקין, שחלה שמאלית גדולה פי 2 מהימנית (30*30*40). בבדיקה ידנית: רחם קטן, רושם למלאות, ורגישות קלה בטפולה שמאל. עקב כאבי בטן והרגשת נפיחות קלה משמאל הופנתי ל CT בטן ואגן. תוצאות CT (לאחר סיום הגלולות ולפני הווסת): רחם אינו מוגדל עם מרכז היפודנסי. הודגם מבנה ציסטי במיקום של שחלה שמאלית בגודל כ-40 מ"מ. לא הודגם נוזל פריטונאלי חופשי. האם יש משמעות לציסטה של 4 ס"מ? צריך לבדוק/לעכוב? מזה אומר רחם עם מרכז היפודנסי?

שלום לך לא אוכל להתיחס ללא הכירות עם כלל הפרטים כולל דוחות הניתוח וכולל בדיקתך ובדיקת אולטראסאונד במרפאתי אשמח לסייע בברכה דר סוריאנו

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה